Loading...

Blog

4 razloga selidbe u Holandiju sa porodicom

Prema Svetskom ekonomskom forumu, Holandija je na vrhu najboljeg mesta za život porodica emigranata u 2018. To zaista nije iznenađenje u zemlji sa sjajnom ekonomijom, sjajnom brigom o deci, sjajnom zdravstvenom zaštitom, sjajnim obrazovnim sistemom, odličnim engleskim i životom koji se vrti oko biciklizma. Ako se još razmišljate o medjunarodnoj selidbi, a niste izabrali zemlju u koju bi se preselili, razmišljajte o preseljenju u Holandiju

Ne, ali ozbiljno, zašto je upravo Holandija jedno od najboljih mesta za život porodica emigranata? Zađto je Holandija dobra za medjunarodne selidbe sa decom.

# 1 Dečije zdravlje i zdravlje

blankHolandija je na vrhu kada je u pitanju zdravlje i zdravlje dece – što Holandiji čini očiglednim izborom. U stvari, prema izveštaju UNICEF-a, u 2013. godini holandska deca rangirana su kao najsrećnija od svih. Čini se da su i u 2018. godini Holanđani imali neko od najsrećnijih dece od svih. Zašto? Zbog svih ovih stvari o kojima ću govoriti. Da ne spominjem sir, cveće, bicikl i sjajnu holandsku scenografiju.

# 2 Obrazovni sistem
Holandija je sada na prvom mestu među porodicama emigranata zbog svog obrazovnog sistema. Holandija ima izuzetan obrazovni sistem, koji je porodicama emigranata još lakši zbog lakoće integrisanja deteta u ove sisteme. Ovo je naročito tako ako vaše dete govori engleski jezik. Kvalitet učenja je takođe odličan – većina dece se odlično snalazi u holandskim školama. Mnogo dece tada nastavlja da ide na univerzitet i visoko je kvalifikovano. Eto dobrog razloga za selidbe.

# 3 Pristupačnost nege dece
Briga o deci u Holandiji smatra se vrlo pristupačnom. Naročito u odnosu na druge zemlje. Holandski dečiji dodaci znače da ljudi imaju pristupačnu negu dece, posebno kada rade ili studiraju u Holandiji. Budite sigurni da svoju decu možete odvesti u Holandiju, i dalje raditi i imati nešto novca na kraju (za razliku od nekih mesta)!

# 4 Jednostavno ako znate bar engleski jezik
Ako govorite engleski, imate sreće. Holanđani su najbolji izvorni jezik engleskog jezika. Koliko god skromni bili, teško je boriti se za naseljavanje u Holandiji, jer je jezička barijera veoma mala u poređenju s drugim zemljama za strane državljane. To onda olakšava obezbeđivanje poslova, integraciju dece u školu i uopšte tokom početka vašeg života u NL. Iz ovog razloga je definitivno mnogo manje stresa, tako da je selidba Holandija očigledan izbor.