Loading...

Selidbe Svajcarska - Srbija - Svajcarska

Selimo Vas iz Svajcarske za Srbiju ili iz Srbije za Švajcarsku

Selidbe Svajcarska

Selidbe Svajcarska ili bilo koja medjunarodna selidba nikada neće biti laka. Sve zavisi kako se selite da li kompletno sa porodicom ili će Vam se kasnije deo porodice pridružiti. Uglavnom selidbe u Švajcarsku traže pouzdanu agenciju za medjunarodne selidbe. Posle preseljenja u Švajcarsku biće potrebno istraživanje i planiranje u vaše ime – dvostruko, ukoliko planirate da vam se porodica na kraju pridruži. Prvi korak je, međutim, pronalaženje pravog savetnika za preseljenje ili kompanije za selidbu za vaše potrebe. Evo šta treba da znate da biste započeli.

Usluge selidbe Švajcarska i pomoć

Svajcarska je poznata što već ima više od 2 miliona ljudi koji su se doselili sa svih strana sveta. Dobar standard, visoke plate, gde skoro nezaposlenih i nema. Stranci su dobrodošli i nema rigoroznih pravila prilikom zapošljavanja. Nakon što se odlučite da se nastanite u Švajcarskoj, trebalo bi vam dovoljno vremena da odaberete prevoznika za premeštanje stvari u svoj novi dom: važan je korak koji se ne preduzima lako. Vredno je vremena i truda tražiti od nekoliko konsultanata za besplatne procene selidbe pregledaju vaš dom, procene robu koju namjeravate nositi i dati vam ponudu.

Najčešća praksa je da svoje stvari usmerite direktno u svoj novi dom. Mi ne radimo zbirni prevoz stvari već direktno i individualno selimo svoje klijente. Međutim, neki prevoznici ne garantuju isporuku pojedincima već do mesta skladištenja, što podrazumeva dodatne troškove. Potom ćete morati da ih vratite u krajnje odredište. Potražite informacije unapred o uslovima prevoza i putanje. Tako da vas niža cena medjunarodne selidbe ne prevari, a kasnije imate dodatne troškove.

Određivanje cene selidbe Švajcarska

Obavezno odredite za koje predmete je potrebna posebna pažnja (specijalno pakovanje itd.) Ako planirate na jednoj ili više pošiljki, kao i usluge koje su vam potrebne (demontaža nameštaja, pakovanje posuđa itd.) i tačan vremenski okvir. Što se tiče ponuda za selidbe, u njemu se mora pomenuti nekoliko ključnih tačaka:

  • početna adresa sa koje se selite u Švajcarsku
  • adresa u Švajcarskoj
  • zapremina stvari / težina stvari
  • vrstu prevoza (selidbe kamionom ili kombi selidbe)
  • prednosti usluge prevoznika (poput osiguranja stvari i garancije)
  • cena selidbe i uslovi plaćanja
  • postupci logistika i špedicija (poput dokumenata za carinjenje)
  • očekivano vreme tranzita

Napravite spisak svojih stvari, što je opširnije moguće da biste postavili izjavu o vrednosti. Izjava o vrednosti je dokument koji vam omogućava da postavite nadoknadu u slučaju gubitka ili oštećenja vaše imovine. Morate ga ispuniti sami, navodeći ukupnu vrednost imovine, kao i vrednost neke imovine koja bi mogla preći ugovornu graničnu vrednost. Procena se ne može utvrditi bez ove izjave.

selidbe svajcarska

Prema tome, prevoznik će ponuditi osiguranje od štete. Ovo osiguranje može pokriti nepredvidivu transportnu štetu na vašoj imovini prema vrednosti koju ste naveli u izjavi. Trošak ovog osiguranja zavisiće od ukupne vrednosti vaše imovine. Kompanija za uklanjanje izdaće vam potvrdu o osiguranju. Treba da budete svesni da stvari poput osiguranja i premije osiguranja mogu zaista donekle uticati na krajnju cenu. Obavezno ispitajte sve potencijalne prevoznike i uporedite stvari poput dodataka i izuzeća, usluga isporuke (raspakivanje i pakovanje stvari, montaža i demontaža nameštaja i čišćenja otpada), carinjenja i troškova obrade terminala (THC).

Konačno, sve stvari moramo potpisati prilikom utovara i isporuke. Ova pošiljka uključuje uslove ugovora, način prevoza, količinu prevoza, ime i adresu kupca i brodarsku kompaniju, itd. Jednom kada potpišete ovo pismo, vi ćete dati saglasnost kompaniji za selidbe da nastavi sa pripremama za vasu selidbu u Švajcarsku.

Dobro je znati za selidbe Svajcarska:

Budući da će prevoznik u vaše ime obavljati administrativne formalnosti u vezi s vašim potezom (carinjenje itd.), Trebali bi ste unapred da se obratite švajcarskoj carinskoj upravi u vezi sa međunarodnim prelazima, da budete svesni određenih odredaba ili da dobijete informacije o zabranjenim proizvodima itd.