Loading...

Blog

Kako spakovati stvari u kamion za selidbe

Prelazak na novo mesto je uzbudljivo. To je šansa za novi početak i nove početke. Bez obzira da li se selite zbog novog posla ili mogućnosti, ako ste se preselili porodicu ili se uselili u svoj prvi dom, postoji jedna stvar koja ima svaki zajednički potez – pakovanje. Sa svim vašim nameštajem i kutijama stvari, može izgledati preterano da sve morate utovariti u selidbeni kamion. Da li ste znali da postoji pravi način za utovar kamiona za selidbe? U ovom postu ćemo proveriti kako možete da spakujete svoj kamion za selidbe poput profesionalaca.

Šta će vam trebati za pakovanje za selidbe

Pri preseljenju morate biti sigurni da imate prave alate za uspeh. Evo spiska stvari koje treba da sakupite pre utovara vašeg kamiona:

Španeri koji pomažu u osiguravanju velikih predmeta i sprečavaju ih da se kreću dok se kamion kreće. Dobropakovanje smanjuje cenu selidbe, jer će vas skuplje koštati ako oštetite stvari.
Jastučići za nameštaj koji štite vaše dragocenosti od međusobnog udaranja i ogrebotina po nameštaju.
Kada postavljate svoje stvari u kamion za selidbe, morate da budete sigurni da su vaše stvari sigurne kako se ne bi kretale na putu do vašeg novog doma. Najbolji način da tovarite svoj pokretni kamion je upotreba tehnike „I formiranje“. Ova tehnika stavlja vaše teške predmete u „formaciju“ u kamionu, a ostale stvari strateški postavljate oko nje.

Prvo držite malu kutiju ili dve svoje dragocenosti na prednjem sedištu kamiona. Ne želite da stavljate stvari koje bi se lako mogle razbiti na zadnjem delu kamiona u slučaju da se nešto pomeri. Takođe biste trebali razmotriti pakovanje vreća preko noći sa stvarima koje će vam trebati narednih nekoliko dana (toaletne potrepštine, promjena odeće itd.), Tako da ne morate odmah da raspakujete svaku kutiju.

Stavite svoje teške predmete kao što su frižider ili mašina za pranje i sušenje veša u zadnji deo vozila. Ove stavke će činiti vrh „i“. Tada ćete morati da postavite teške stolove i stolove u sredinu kamiona kako bi formirali stabljiku „ja“. Postavite teške kutije ispod stolova kako biste osigurali da se nameštaj kreće.

Veliki nameštaj poput sofe treba da bude postavljen na desnoj strani vozila, dok bi se madrac i kutija opruga trebali nalaziti sa leve strane kamiona. Postavljanje ovih stvari ovde će vam pomoći u stabilizaciji vaših stvari kao i pomoći u balansiranju težine kamiona. Na kraju, ostatak teških kutija stavite na prednji deo (kraj vrata) kamiona. Ovim će se završiti formacija „i“.

Jednom kada imate „i“ formaciju, možete početi da postavljate druge kutije i manje predmete oko formacije dok se sve vaše kutije ne utovare u kamion. Ne zaboravite da koristite gurtne da vežete velike predmete i stavite jastuke za nameštaj na stolove i površine kako biste sprečili ogrebotine.

To je to. Vaš selidbeni kamion je sada upakovan kao stručnjak. Ako sledite ovu metodu ili eventualno zaposlite neku od profesionalnih agencija za selidbe, možete imati malo mira, znajući da su vaše stvari osigurane tokom vaše selidbe.