Loading...

Selidba u drugu državu

Priprema za prelazak u drugu državu? Od pakovanja vaših stvari do pronalaženja ekonomičnog načina selidbe, preseljenje u novu državu nije lak zadatak. Srećom, mi smo tu da vam pomognemo. Naša agencija za medjunarodne selidbe ima veliko iskustvo u medjunarodbim selidbama. Da biste osigurali nesmetan prelazak na novi dom, pratite ovu kontrolnu listu za medjunarodnu selidbu i iseljavanje iz države.

Kontrolna lista za medjunarodne selidbe

Posetite svoju novu državu i grad

Pre nego što se preselim u drugu državu, preporučujem da napravite bar jedan put do vašeg novog grada. Na ovaj način možete dobiti dobar osećaj za lokaciju i razne četvrti. Ponesite sa sobom knjigu sa vodičima ili idite u centar za posetioce grada za brošure, mape i preporuke. Ako boravite u hotelu, pitajte recepcionara za sugestije. Takođe bi trebalo da možete da pronađete mnogo informacija o vašem novom gradu i državi putem internet sajtova za istraživanje i pregled. Pored turističkih atrakcija u gradu, preporučujem vam da potražite lokalne atraktivne tačke

Istražite škole

Da li su deca školskog uzrasta? Učite škole istraživanja u vašem novom gradu ili državi da imate visok prioritet. Ako planirate da pošaljete svoje dete u javnu školu, utvrdite koja su susedstva povezana sa školama koje vas zanimaju. Da biste pronašli najbolje ocijenjene škole u ​​vašem novom susedstvu, pogledajte kako su škole ocenjenje i cenjene u gru, zemlji u koju se selite.

Shodno tome, budžet medjunarodne selidbe

Prelazak na drugu državu neće biti jeftin. U stvari, prema Američkom udruženju za selidbe i skladištenje, prosečan trošak zapošljavanja profesionalnih radnika za pokretanje van države je 4.300 dolara. Imajte na umu da čak i ako planirate “uradi sam” selidbu, moraćete da platite za najam kamiona ili kontejner, za kretanje robe i razne druge troškove. Da biste saznali svoj budžet, počnite od toga koliko ste spremni i sposobni potrošiti u preseljenju u inostranstvo. Zatim navedite sve neophodne troškove kretanja. Ne zaboravite staviti malo dodatnog novca na stranu za neočekivane troškove. Takođe, ako se selite zbog posla, obavezno proverite da li vaš poslodavac planira da pokrije deo ili sve vaše troškove selidbe.

Nađite mesto za život 

Idealno bi bilo da nađete novo mesto za život pre nego što krenete. Osim ako ne poznajete područje već dobro, preporučujem vam da iznajmite vozilo za prvih šest meseci dok se ne snadjete u gradu. Da biste pronašli sigurno, povoljno mjesto za život, unajmite uglednog agenta za nekretnine koji će vam pokazati domove u vašem susedstvu. Zapošljavanje pravog agenta za nekretnine je veoma važno kada se preseljavate u drugu državu. Upućeni agent za nekretnine bi trebao biti u stanju da vam pomogne u procesu traganja za novim domom. Takođe treba da poznaju tržište iznutra i izvana, i da vam mogu pomoći sa svim zakonitostima i papirologijom. 

Razmotrite jeftinije alternative za angažovanje agencije za medjunarodne selidbe

Loše vesti: angažovanje agencije za medjunarodne selidbe je skupo. Dobre vesti: međutim, postoje jeftinije alternative za zapošljavanje profesionalaca. Kao prvo, možete iznajmiti selidbeni kontejner i napraviti selidbu u zbirnom transportu.

Druga alternativa je da iznajmite kamion za selidbe i vozite svoje stvari u novu državu. Ne samo da se kamion iznajmljuje za veliki novac kada se radi o selidbi, traba i pronaći najma kamiona za medjunarodne selidbe.  Konačno, ako se domaćinstvo premesta na velike udaljenosti, razmislite o korišćenju velike prikolice za selidbe i teretom koji prevozite svojim autom, umesto agencija za selidbe.